Beslutningen om tid: Hjem ansvarlig lånekapital eller Home Equity Line of Credit?

Home equity lån og friværdi kreditlinjer fortsætte med at vokse i popularitet. Ifølge Consumer Bankers Association, i løbet af 2003 voksede kombineret friværdi linje og lån porteføljer 29%, efter en glødende vækstrate på 31% i 2002. Med så mange mennesker beslutter at tjene penge på deres hjem egenkapital værdi, synes det fornuftigt at gennemgå de faktorer, der skal vejes i valget mellem et hjem ansvarlig lånekapital (HEL) eller en friværdi line of credit (HELOC). I denne artikel skitsere vi tre vigtigste faktorer til at veje for at træffe beslutningen som objektiv og rationel som muligt. Men første, definitioner:
Et hjem ansvarlig lånekapital (HEL) er meget lig en regelmæssig boliglån, bortset fra at det typisk er en kortere sigt og er i en anden (eller junior) position bag den første pant i ejendom – hvis der er en første pant. Med en HEL, du modtager et engangsbeløb af pengene ved lukketid og accepterer at tilbagebetale det efter en fast amortisering tidsplan (normalt 5, 10 eller 15 år). Meget som en almindelig pant har typisk HELIKOPT en fast rente, der er angivet ved lukketid for livet af lånet.
Derimod ligner en friværdi line of credit (HELOC) på mange måder et kreditkort. Ved lukketid er du tildelt en bestemt kreditgrænse, som du kan låne op til – ikke en check. HELOC midler er lånt “on demand” og du betaler tilbage kun, hvad du bruger plus renter. Afhængigt af hvor meget du bruger HELOC, vil du have en månedlig betaling minimumskravet (ofte “interesse kun”); ud over minimum, det er op til dig hvor meget at betale og hvornår de skal betale. En mere vigtig forskel: renten på en HELOC er justerbar betyder, at det kan – og næsten helt sikkert vil – ændre sig over tid.
Så når du har besluttet at trykke dit hjem egenkapital er et smart træk, hvordan beslutter du hvilken vej at gå? Hvis du tager tid til at ærligt vurdere din situation ved hjælp af følgende tre kriterier, vil du kunne gøre en lyd og begrundet afgørelse.
1. sikkerhed eller fleksibilitet: som dig værdi mest?! For mange låntagere er dette den vigtigste faktor til at overveje. Dit hjem er sikkerhedsstillelse for enten type af friværdi lån, og i et worst case-scenario, det kunne være beslaglagt og sælges for at tilfredsstille en udestående ubetalte lån balance. Folk kan huske den tocifrede rentesats i de tidlige 1980, og for mange, den blotte udsigt til renteudgifter på en variabel rente hjem egenkapital kreditlinje stiger hastigt ud over deres midler er grund nok for dem at vælge sikkerhed af en fast sats HEL .
> Fra låntagers perspektiv er “sikkerhed” den vigtigste dyd i et fastforrentet hjem ansvarlig lånekapital. Du låne et bestemt beløb for et bestemt tidsrum til en bestemt rente. Du tilbagebetale lånet i præcise månedlige rater for et præcist antal måneder. For mange er at vide præcis, hvad deres fremtidige forpligtelser vil være den eneste måde de kan låne mod egenkapital i deres hjem og stadig sove om natten.
En friværdi linje af kredit, er derimod kort på sikkerhed, men lang på dyd af fleksibilitet. Med en HELOC låne du penge på en uregelmæssig tidsplan, der opfylder dine behov på justerbare rentesatser, der kan ændre sig hurtigt. Tilbagebetaling af lånet er også fleksibel: du typisk er forpligtet til at gøre kun forholdsvis små “afdragsfrit” månedlige betalinger på en HELOC. Men du har fleksibilitet til at gøre enhver størrelse betaling over afdragsfrit minimum eller payoff lån på din vilje.
2. har du brug for penge mod betaling af et engangsbeløb, faste beløb eller vil din likviditetsbehov være intermitterende over flere måneder eller år? Friværdi lån er bedst egnet til engangsbetaling behov (et godt eksempel konsolidere gæld ved at betale off flere high-rente kreditkort på én gang). Dette er fordi dengang du tæt på en HEL, vil du blive forsynet med et engangsbeløb check-in beløbet du har lånt (mindre lukke omkostninger). Mens det kan givende for at have mange penge, der er overdraget til dig, blive ydmyget af det faktum, at du vil straks begynde at pådrage sig renteudgifter på hele saldoen.
Når du lukker på en HELOC, på den anden side får du en checkhæfte (eller betalingskort), du bruger kun efter behov. Så, for eksempel, hvis du indlede en flerårig hjem forbedring projekt som vil du skrive kontrol på forskellige tidspunkter, en HELOC muligvis bedst. Tilsvarende, en kreditlinje er nok bedst for betaling af sporadiske college udgifter. Interesse på en HELOC er kun opkræves fra det tidspunkt, at din HELOC kontrollerer klart banken og kun på beløb faktisk udbetalt… ikke værdien af den hele kreditlinje.
3. du besidder tilstrækkelig finansiel selvdisciplin for en HELOC? Økonomisk disciplineret låntagere kan have bedst af begge verdener… næsten. Ved at tegne en HELOC men betale det tilbage efter en selvpålagt fast amortisering tidsplan kan de nyde både fleksibilitet om at låne penge, kun efter behov og sikkerhed for en fast godtgørelse tidsplan. HELOCs er typisk mere effektivt med hensyn til lavere lukke omkostninger og et lavere oprindelige rentesats. En HELOC kan også være lidt lettere for låntagere til at kvalificere sig til, da de lave, fleksible månedlige betalinger, gæld til indkomst nøgletal, der lån officerer ser på er mere gunstige for låntager.
Den ene store faktor ikke inden for HELOC låntagers kontrol er renten (Se #1 ovenfor). Renten vil næsten helt sikkert skifte over livet af en HELOC. Det betyder, at en selvpålagt “faste” amortisering tidsplan kan være nødvendigt at være regelmæssigt refigured. Talrige Internetsteder giver gratis, kraftfulde pant regnemaskiner, der kan hjælpe dig med at forberede opdaterede amortisering tidsplaner når nødvendigt. Nogle långivere er også møde låntagernes efterspørgsel efter større sikkerhed ved at give HELOC produkter, der kan konverteres (for et gebyr) til et fastforrentet lån når låntageren vælger.
Som tidligere nævnt, HELOCs er meget ligesom kreditkort og ligheden strækker sig til udgifter fristelsen. Hvis du er en person, der har problemer med at holde kreditkort gæld under kontrol, og du ikke har taget skridt til at ændre vaner, så en HELOC sandsynligvis ikke en smart valg.
Du kan være undrende som friværdi produkt de fleste mennesker faktisk Vælg. Ifølge forbrugeren Bankers Association 2002 hjem egenkapital undersøgelse, friværdi kreditlinjer tegner sig for 28% af forbrugerkredit konti efterfulgt af personlige lån (23%) og regelmæssig hjem ansvarlig lånekapital (16%). Dollar værdi, friværdi kreditkonti (HELs og HELOCs sammen) viser hele 75% af forbrugerkredit porteføljer med HELOCs at have en 45% andel af markedet og HELs en 30% markedsandel. Selvfølgelig, kan populariteten af HELOCs stilne Hvis renter fortsætter med at stige.
Uanset hvilken friværdi produkt du beslutter dig på være sikker på at shoppe for de bedste mulige tilbud. Markedet er meget konkurrencepræget og der er mange ikke-traditionelle muligheder, herunder online långivere og kreditforeninger, som bør overvejes ud over din lokale bank.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.